Meteen naar de inhoud

Verzwaringsdeken zorgverzekering: hoe zit het?

Als het gaat om het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van angst, zijn verzwaringsdekens een populaire keuze voor velen. Dit artikel bespreekt alles wat je moet weten over de verzwaringsdeken en zorgverzekering, inclusief informatie over vergoeding, declareren, toekomstige vergoedingen, internationale benaderingen en voordelen voor de verzekeraar.

Vergoeding verzwaringsdeken

Verschillende artsen stellen voor aan hun patiënten om gebruik te maken van verzwaringsdekens. Helaas is deze informatie nog niet echt doorgedrongen tot de zorgverzekeraars. Dit komt doordat een verzwaringsdeken in de medische wereld nog valt onder een alternatieve oplossing. Het is dus nog niet mogelijk om deze deels of volledig vergoed te krijgen.

Declareren is bijdrage

Ondanks dat het nog gezien wordt als een alternatieve oplossing raden we toch aan om na aankoop contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Dit kan er namelijk voor zorgen dat hoe meer mensen het doen, hoe bewuster de zorgverzekeraar wordt over de medische voordelen en het hopelijk zo snel mogelijk vergoed. Zorg er wel voor dat je alle benodigde documentatie en bewijs van betaling bijvoegt zoals je dat ook bij andere declaraties zou doen. 

Toekomst vergoeding voor verzwaringsdekens

De toekomst van vergoedingen voor verzwaringsdekens is nog enigszins onzeker. Met de groeiende populariteit van deze producten en het toenemende bewijs voor hun effectiviteit bij de behandeling van verschillende aandoeningen, is het mogelijk dat meer zorgverzekeraars in de toekomst zullen kiezen om deze artikelen te vergoeden als onderdeel van hun polis aanbod.

Meer weten over de positieve effecten? Bekijk hier de wetenschap achter verzwaringsdekens!

Hoe doen andere landen het?

In andere landen varieert de vergoeding van verzwaringsdekens sterk. In sommige landen, zoals Amerika, is het al mogelijk om verzwaringsdekens gedeeltelijk al dan niet volledig vergoed te krijgen. Ondanks dat het hier nog niet is, geeft dit wel aan dat er wereldwijd steeds meer erkenning komt voor verzwaringsdekens.

Voordelen voor de verzekeraar

Voor zorgverzekeraars kan het vergoeden van verzwaringsdekens verschillende voordelen hebben. Verzwaringsdekens kunnen bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en algemeen welzijn van verzekerden, wat op zijn beurt kan leiden tot een vermindering van de claims voor andere gezondheidsproblemen. Een gezondere verzekerde betekent vaak minder medische kosten op de lange termijn, wat gunstig is voor zowel de verzekeraar als de verzekerde.


In conclusie, is het momenteel nog niet mogelijk om je verzwaringsdeken te laten vergoeden bij je zorgverzekering. Toch is declareren het proberen waard om de erkenning te vergroten! Op zoek naar een verzwaringsdeken? Bekijk hier de verschillende gewichten en maten!

De beste verzwaringsdekens

Verzwaringsdeken 9 kilo

Verzwaringsdeken 9 kilo Voor wie is een verzwaringsdeken van 9 kilo? Een verzwaringsdeken van 9 kilo is ideaal voor volwassenen met een lichaamsgewicht van rond de 90 kilo. Volwassenen met…

Nevali

Nevali verzwaringsdekens​ Nevali, een verzwaringsdeken zonder ‘poespas’, tegen betaalbare prijs. Nevali denkt de perfecte balans te hebben gevonden tussen kwaliteit en prijs met een 7-laags design welke te gebruiken is…