Meteen naar de inhoud

Verzwaringsdekens voor kinderen van 6 jaar

Is een verzwaringsdeken aanbevolen voor een kind van 6 jaar?

Over het algemeen worden verzwaringsdekens aangeraden voor kinderen vanaf 2 of 3 jaar, mits ze de deken zelf kunnen bewegen. Voor een kind van 6 jaar is het dus zeker een passende optie, mits het kind zich er comfortabel onder voelt.

Het ideale gewicht voor een 6-jarige?

Bij het selecteren van een verzwaringsdeken is het van belang rekening te houden met het gewicht. De vuistregel is een deken te kiezen die ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van het kind weegt, echter niet meer dan 25%. Kinderen van 6 jaar zijn gemiddeld rond de 22 kilo. Dit betekent dat je kunt kijken voor een verzwaringsdeken van 2,2 – 4,5 kilo. Let op, wanneer het gewicht afwijkt van het gemiddelde, kies dan altijd een passend gewicht! 

Wat draagt een verzwaringsdeken bij voor een 6-jarige?

Een gezonde slaap is cruciaal voor een 6-jarige. De manier waarop ze de dag starten en hun dagelijkse prestaties zijn sterk afhankelijk van een verkwikkende nachtrust. Slaap beïnvloedt hun alertheid en hun vermogen om zich te focussen. Bij slaaptekort kan het kind problemen ervaren met concentreren. Een verzwaringsdeken fungeert als een zacht schild, ondersteunend bij het vinden van rust. Het aangename gewicht van de deken biedt je kind een gevoel van veiligheid, wat bijdraagt aan een diepere slaap. Studies hebben aangetoond dat kinderen met condities zoals ADHD of angststoornissen in het bijzonder baat kunnen hebben bij dergelijke dekens, wat hun algehele welzijn verbetert.

Hoe kan je een 6-jarige vertrouwd maken met de deken?

Om jouw kind vertrouwd te maken met een zwaartedeken kun je de volgende tips proberen.

  • Kies voor een materiaal dat prettig aanvoelt voor het kind.
  • Laat het kind kiezen tussen verschillende leuke designs.
  • Introduceer de deken tijdens relaxmomenten voordat je uitbreid naar het bed. 
  • Begin met de deken over de onderste helft en ga vanuit daar steeds verder naar boven. 


Op zoek naar leuke designs voor kinderen? Bekijk hier al onze verzwaringsdekens voor kinderen!

De beste verzwaringsdekens voor kinderen van 6 jaar

Verzwaringsdeken 90×200

Verzwaringsdeken 90x200cm Een verzwaringsdeken voor een eenpersoonsbed van 90x200cm? Bij het kiezen van een verzwaringsdeken voor je eenpersoonsbed zijn de juiste afmetingen cruciaal. Wellicht vraag je je af welke maat…

Verzwaringsdeken in de zomer

Verzwaringsdekens voor de zomer Verzwaringsdeken in de zomer: alles wat je moet weten! De verzwaringsdeken heeft zich bewezen als een nuttig hulpmiddel voor betere slaap en ontspanning. Maar veel mensen…