Meteen naar de inhoud

Verzwaringsdekens voor kinderen van 5 jaar​

Is een verzwaringsdeken geschikt voor een kind van 5 jaar?

Doorgaans is de vuistregel dat een verzwaringsdekens veilig is voor kinderen vanaf 2 of 3 jaar oud, zolang ze de deken zelf kunnen verschuiven. Dus voor een 5-jarige is het zeker een geschikte keuze, mits het comfortabel is voor het kind en het gravity blanket het juiste gewicht heeft om te kunnen ontspannen en in een diepe slaap te komen. 

Welk gewicht is ideaal voor een 5-jarige?

Bij het kiezen van een verzwaringsdeken voor jouw kind is het belangrijk om naar het gewicht van je kind te kijken. Over het algemeen wordt aanbevolen om een deken te selecteren die circa 10% van het lichaamsgewicht van het kind bedraagt. Op deze manier biedt het verzwaringsdeken optimale voordelen om te komen tot een betere kwaliteit van slaap en een diepere nachtrust. Let op dat je geen deken kiest die zwaarder weegt dan 25% van het lichaamsgewicht. Op dat moment kan het verzwaringsdeken juist zorgen voor negatieve effecten op de kwaliteit van slaap en de nachtrust. 

Wat kan een verzwaringsdeken betekenen voor een kind van 5 jaar?

Om goed te kunnen presteren en op school en niet oververmoeid te raken is een goede nachtrust essentieel. Kinderen doen veel indrukken op en ook een 5-jarig kind leert iedere dag nog bij. Om dit te kunnen hebben kinderen een goede nachtrust nodig. Hoe ze zich ’s morgens voelen en hoe ze die dag functioneren, hangt sterk af van de kwaliteit van hun slaap de nacht ervoor. Slaap draagt bij aan hun mentale helderheid en leergierigheid. Als ze niet genoeg rust krijgen, kan dat hun concentratie beïnvloeden. Een verzwaringsdeken dient als een knuffelachtige vriend die helpt bij het bevorderen van een rustige slaap. Door het gedoseerde gewicht van de deken ervaart je kind een gevoel van bescherming en zekerheid, waardoor een diepere slaap mogelijk is. Onderzoeken suggereren dat deze dekens vooral heilzaam zijn voor kinderen met uitdagingen zoals ADHD, angst en stress, wat hun dagelijks welzijn ten goede komt.

De beste verzwaringsdekens voor kinderen van 5 jaar

Veilura

Veilura verzwaringsdekens​ De verzwaringsdekens van Veilura zorgen voor een betere en diepere slaap, verminderen stress en angst en bezorgen een beter gevoel van balans. De Veilura verzwaringsdekens zijn van uitstekende…

Katoenen verzwaringsdekens

Katoenen verzwaringsdeken Wat is een katoenen verzwaringsdeken? Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden doorgaans tot draden…