Meteen naar de inhoud

Verzwaringsdekens voor kinderen van 7 jaar

Een verzwaringsdeken voor een kind van 7 jaar

Een kind van 7 jaar kan prima onder een verzwaringsdeken slapen. De vuistregel is dat het kind het deken zelfstandig van zich af moet kunnen halen. Niet alle kinderen vinden een zwaartedeken fijn om onder te slapen. Soms is het dan wel fijn om het deken te gebruiken voor op de bank, net voordat een kind gaat slapen om even tot rust te komen. Andere kinderen slapen juist een stuk fijner van een verzwaringsdeken. Twijfel je? Probeer het eens! 

Wat is het beste gewicht voor een 7-jarige?

Het gemiddelde gewicht van een 7-jarige jongen is 24 kilo. Voor een 7-jarig meisje geldt een gemiddelde van 23 kilo. Om het juiste gewicht verzwaringsdeken te kiezen voor jouw zoon of dochter houd je de 10%-regel aan. Dit betekent dat een ideaal verzwaringsdeken nooit onder de 10% van het lichaamsgewicht van het kind is om de voordelen ervan te kunnen ondervinden. Als bovengrens wordt 25% van het lichaamsgewicht gehanteerd. Kies door voor een 7-jarige met een gemiddeld gewicht geen deken zwaarder dan 6 kilo! Wanneer je voor een zwaarder deken kiest kunnen de voordelen omslaan in nadelen omdat je kind het benauwd kan krijgen en er té veel gewicht op je kind rust. 

Hoe helpt een verzwaringsdeken een 7-jarige?

Wanneer een 7-jarige de juiste hoeveelheid slaap krijgt, heeft dit een directe invloed op zijn of haar algehele welzijn. Het juiste slaappatroon zorgt voor meer energie, betere concentratie en een positieve gemoedstoestand. Soms kan het echter lastig zijn voor het kind om tot rust te komen en diep te slapen. Een verzwaringsdeken kan hierbij ondersteunen. Het zorgt voor een gevoel van bescherming en veiligheid tijdens de slaap. Dit kan vooral nuttig zijn voor kinderen die worstelen met uitdagingen zoals ADHD of angstgevoelens.

De beste verzwaringsdekens voor kinderen van 7 jaar

Verzwaringsdeken 11 kilo

Verzwaringsdeken 11 kilo Voor wie is een verzwaringsdeken van 11 kilo? Een verzwaringsdeken van 11 kilo is zeker niet voor iedereen geschikt. Om van de voordelen van een verzwaringsdeken te…

3 jaar

Verzwaringsdekens voor kinderen van 3 jaar Vanaf welke leeftijd is een verzwaringsdeken geschikt voor een kind? Hoewel ieder kind anders is, wordt in z’n algemeenheid geadviseerd om te wachten tot…